Lytt – musikk i planetariet

Lytt - bjork
Björk - Homogenic

Noe av apellen ved de to første soloplatene til Björk, Debut (1993) og Post (1995), lå i det stilistiske spennet hun trakk opp, men på sitt tredje album søkte det islandske geniet fokus. “This is more like one flavor,” fortalte hun til det engelske musikktidsskriftet SPIN i et intervju: “Me in one state of mind. One period of obsessions. That’s why I called it Homogenic.”

Strykearrangementene til den brasilianske legenden Eumir Deodato og Björk selv, fremført av The Icelandic String Octet, står sentralt i det homogene uttrykket. Sammen med Björks boblende lydloops, utgjør de kjernen i lydbildet på Homogenic. Björk forteller videre til SPIN: “Even though my arrangements are quite experimental, I’m very conservative when it comes to song structure. So it’s this beautiful relationship between complete discipline and complete freedom."

Homogenic kom ut i september 1997, og fikk instant klassikerstatus. Fordyp deg i det deilige universet under stjernene i planetariet denne kvelden.

Kjøp billetter
Se Facebook-arrangement

Planetariet vårt har et lydsystem som er det første av sitt slag i Norge; faktisk er det ett av kun seks som eksisterer på verdensbasis. Det består av 38 høyttalere fordelt i sirkel og på tre høydenivå, som gir en helt unik romfølelse og lydopplevelse.

Lytt er et samarbeid med Musikkavdelinga ved Trondheim folkebibliotek. Vi finner plater som egner seg for lyttekvelder i vårt planetarium og som har en link til nyskapende musikk, musikkteknologi eller tema som Vitensenteret formidler.

Finstill lyttefrekvensen og bli med på en indre reise i musikkens verden under stjernehimmelen. Se oversikt over våre lyttekvelder: https://www.vitensenteret.com/lytt